RSS

Sa radem putin…nu de Genetyp si Hostware. De ei rad mai tarziu

Thu, Sep 3, 2009

Comic, prima pagina

V-am spus ca incepand de anul asta sunt profesor (expert/formator) in cadrul Centrului de Training in Turism din Cadrul Universitatii Babes Bolyai. Si predau 2 materii.
Am primit suportul de curs, mai multe chestii care trebuie sa ma ajute sa predau, programa etc. Le-am citit de la un capat la altul, mi-am luat notite, am fost atent. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa schimb foarte mult. Si am inceput sa imi scriu “suportul de curs”; am in jur de 120 de ore de predat. Mi-am zis ca o sa predau cursuri de 2 ore.
Bun si imi scriu eu intreg suportul de curs pe ambele materii, de fapt doar ideile de urmat in fiecare curs, pasii, chiar curs intreg etc. Ma uit la ceas, ma pun in picioare si incep “sa predau” intre canapea si televizor, gesticuland “uitandu-ma” la elevi (colectia mea de vinuri si trabuce), explicand. Elevii sunt foarte atenti. Si predau si predau, ma uit din cand in cand pe suportul de curs. Superb. Toata lumea a inteles perfect. Scriu pe “flipchart”. Ma uit la ceas…personal am crezut ca au trecut peste 2 ore; 48 minute! Frate dar am dat informatie cat pentru cel putin 1 curs.
Asa ca mai exersez. 1 trebuie sa vorbesc mai rar. 2 trebuie sa explic mai mult. 3 sa dau mai multe exemple. 4 sa interactionez mai mult cu ei “ati inteles? ce? repeta!”.
A da…si am spus si un banc cu hotelieri! I love my job!

,

4 Comentarii pentru acest post

 1. Emm Says:

  Ce tare! Mare pacat ca nu ai fost profesor si cand am facut eu cursul, mi-ar fi placut enorm :)
  Succes la repetitii!

 2. me Says:

  @emm : multzam emm.

 3. Ana Says:

  :)) “Flipchartul” ce era? e dulapul, usa?! Voi asista si eu la un curs de-al tau….adica daca stau sa ma gandesc mai degraba la o repetitie si ma ascund printre spirtoase, vinuri si trabucuri, ies de doua ori mai castigata, nu? :P:P
  Succes!!! Oricum, vei fi profesorul lor preferat si nu te stresa cu cronometratul, pt ca atunci cand vei incepe cu “povestile” tale, toti vor fi numai ochi si urechi si vor exista muuulte intrebari interesante la care sa le raspunzi cu alte “povesti” captivante ;)

 4. Alina Bistran Says:

  i love your blog..cred ca nu am mai ras asa de bine, de cand am plecat.. Oricum pt mine a devenit o relaxare citind tot ce e aici…Mama..cred ca te-am subestimat candva.. oricum felicitari..esti un pioner in multe chestii si apreciez asta!
  iti explic faza cu pionerul la cafei :)

Comenteaza si tu