RSS

Furt…

Tue, Jun 14, 2011

Comic, prima pagina

Poate ca nu e cel mai bun titlu. Poate ca nu pe blogul asta ci pe celalalt ar trebui sa scriu dar avand in vedere ca la Ardeleanul Ghiftuit s-a intamplat am zis sa scriu aici.

Avem un gard la intrare pe toata latimea terasei. Si pe gardul asta, sa arate frumos, sa fie asa, gard de terasa am pus ghivece (d’alea lungi cu flori).Eu cu mana mea am ales florile, le-am udat, am avut grija de ele… Ghivecele astea cu flori au fost mai intai doar puse pe gard. Intro seara, cand am stat eu de paza ca inca nu aveam paznic, ce credeti ca se intampla pe la 6-7 dimineata cand incepe lumea sa umble?! Eu eram paznic dar nu ma prea vedea lumea din strada…o doamna asa pe la 55-60 ani, pune mana pe un ghiveci, vede ca nu e prins si il deplaseaza vreo 10 cm de la locul lui. Pleaca mai departe. Peste 10-15 minute, alta doamna, mai in varsta putin, la fel, pune mana, vede ca se misca si ca nu e prins si il ridica cu intentia clara de a-l lua. O las putin, ea cu el in mana, se uita la el, si strig “il vreti acasa?!”, la care raspunsul vine prompt “nu mainca! ma uitam si eu la el”. Il pune la loc si pleaca mai departe.
Dupa asta, ghivecele le-am prins de gard in suruburi.Sa nu le mai poata fura nimeni, desi mie nici nu mi-a trecut prin cap ca se va intampla sa vrea sa fure ghivecele de pe gard. Sincer. Bun. Le-am prins in suruburi.
Ce credeti ca s-a intamplat?! Au furat doar florile. E drept doar din unul singur. Probabil l-a vazut pe paznic. Da! Au scos florile din radacina din ghiveci si au plecat. Nu imi vine sa cred. Nu mi-am imaginat asa ceva. La anul, in toate ghivecele alea, aveam de gand sa pun ardei iuti rosii si verzi, rosii chery, oregano, rozmarin, cimbrisor…lucruri d’astea. Si sa dau voie clientilor, daca vor, sa se serveasca direct de acolo…comanzi o ciorba de burta, si sa iti zica ospatarul(daca vrei, numai daca vrei) sa iti alegi chiar tu ardeiul pe care il vrei. Si chiar daca nu, s-ar vedea superb. Pai daca au furat niste amarate de petunii si muscate…ma astept sa fure rasadurile de ardei iuti, nici sa nu astepte sa creasca….

4 Comentarii pentru acest post

 1. Vlad N. Says:

  :)) Trebuia sa prevezi asta, musai tre luate de acolo seara, chiar daca presupune o munk in plus

 2. Ramona Says:

  Ca sa vezi… cica tineretul e ala rau si se duce lumea de rapa din cauza lui…
  Babele au scuza hotiei lor ca, cica, daca nu furi floarea nu creste frumos la cine o obtine.
  Poate la un moment dat iti pui niste camere video si faci afise cu hotii de flori, fiind pe strada, domeniu public nu le incalci intimitatea actului de furt.

 3. George Says:

  Vroia defapt sa ia ghiveciul sa-l duca si sa ude florile …

 4. claudio Says:

  fiind vorba de ploiesti, bucura-te ca nu au furat tot restaurantul. cine-si face de lucru dincolo de munti, asa pateste…

Comenteaza si tu