RSS

Punctul de informare turistica al Municipiului Cluj Napoca

Mon, Apr 6, 2009

Local, prima pagina

             Stiati ca exista asa ceva?! Ei bine exista. E un lucru bun ca exista un instrument de promovare a obiectivelor turistice in Cluj Napoca. Si va rog sa ma credeti ca sunt enorm de multe obiective in Cluj Napoca.

              Am fost la acest punct de informare turistica. De doua ori. Ce imi pare mai rau e ca ii cunosc pe cativa care lucreaza acolo, si ii cunosc pe cei care se ocupa de acest punct de informare turistica. Acest punct este un proiect al Primariei Cluj Napoca.  De ce zic ca imi pare rau ca ii cunosc?! As vrea sa ii pot critica fara nici o perdea. Dar de fiecare data cand am incercat sa comunic cu ei, sa le explic ce si cum m-am lovit de un zid “noi le stim pe toate”, si pot sa spun chiar rautate din partea lor ca am incercat sa critic sau sa dau un sfat. Am simtit, si o spun fara nici o retinere ca am simtit chiar “tine-ti gura si vezi-ti de treaba ta”.

              Dragii mei, va rog sa ma credeti ca nu stiti nimic! Atat timp cat in acel punct nimeni nu stie sa explice absolut nimic mai mult decat ce e scris pe cele cateva pliante pe care le aveti, atata timp cat nimeni nu poate face un traseu turistic de 1 ora in Cluj Napoca, atata timp cat nici cu harta in fata nu sunteti in stare sa gasiti un obiectiv turistic e grav! Am intrat ca si turist si am cerut un traseu de 1 ora  in Cluj Napoca; nasol–ia un ghid, o harta si baga; traseul facut de colegii vostri ma trimetea din est in vest si apoi iar in vest si apoi iar in est si tot  asa.Am intrebat de cateva obiective; pana nu s-a uitat pe un pliant nici nu a stiut ca exista unele de care am intrebat in Cluj (si am intrebat de ce ma intreaba si pe mine turistii mei)! Sa va spun de localizarea acelor obiective?! Dar despre raspunsurile primite la “si ce reprezinta acest obiectiv?! are o poveste anume?!” vreti sa va spun?! Mai bine nu.

            Va recomand cateva lucruri simple: Cluj Napoca — Traseu turistic recomandat (pe jos) editat de Informativ Media Ropres Cluj Napoca, Clujul Vechi si Nou — o istorie inedita trecut si prezent catalog realizat de IProf Image si AMM Design 2002, si nu retin titlul exact dar este cartea pe care o aveti la Primarie, despre municipiul Cluj Napoca editata de Studia. Le cititi pe toate in paralel si le invatati pe de rost daca dragoste nu simtiti pentru ce o sa gasiti acolo! Lucrarile au cateva lacune dar citite in paralel dau un lucru extraordinar.

            AHC doreste oricum sa va ajute prin traininguri gratuite periodice. Sper sa acceptati!

            Si sa va mai zic una asa sa fiu rautacios ca aici pot: din cunostintele mele, nici macar unul din toti cei implicati in fenomenul punctul de informare turistica al Clujului, in fenomenul promovarii turismului clujean, nu aveti o zi practica in turism — agentie sau hotel! Ati fost macar 1 zi ghizi (profesionisti — nu pentru prieteni) pentru cineva?! Si pentru prieteni e ok ca si prietenii te mai intreaba lucruri care te incuie! Ca sa lucrezi in agentie de turism iti trebuie brevet! Sau studii de profil; de turism/geografie! Ca sa fii camerista in hotel iti trebuie curs de calificare camerista! Receptionerul la fel! Pana si portarului la anumite categorii ii trebuie curs! Voi ati facut ceva curs?! Macar intensiv de cateva ore?! Cel putin 1 saptamana?! Doua!?

             Nimeni nu detine adevarul! Dar sa nu stii nimic si sa ai nasul pe sus e chiar grav! Si daca imi spuneti sa imi mai tin gura…asta e spatiul meu!

          Sunt convins 100% ca daca dl primar ar stii de fapt performantele voatre reale si nu niste raportari mincinoase, si informari anapoda, maine ati zbura cu totii de acolo!

, , , , ,

2 Comentarii pentru acest post

  1. Gabriela Says:

    Stimate domnule, dar ce sa mai zicem, daca site-ul hotelului pe care il conduceti nu are pagina in limba engleza? Oare asta nu este elementar pentru un HOTEL? Sau daca nu ati dorit sa vindeti publicatii pentru turisti… regret ca ii criticati pe altii, probabil ar trebui sa faceti putina ordine in ograda dvs.

  2. Ramona Says:

    Eu am fost o data in centrul de informare din Timisoara. Cand am intrat am simtit cum ma scufund in plictiseala. Nu a mea ci a celor de acolo. Am fost sfatuita sa iau pliantele puse la dispozitie GRATIS (!!!), plus ceva reviste. Cumva abia asteptam sa ies de-acolo ca sa nu ma molipsesc. Inca imi fac curaj ca sa intru a doua oara.

1 Trackbacks pentru acest post

  1. Sunt rau, sunt prost, gresesc! Dar ma reprezint pe mine si o fac pe BANII MEI!! Punctul de informare turistica Cluj Says:

    […] Informare Turistica al Municipiului Cluj Napoca. Atat articolul cat si comentariul sunt disponibile aici. Si asa la primul search am mai gasit un articol despre imensul profesionalism al angajatilor […]

Comenteaza si tu