RSS

Romania–Land of choice– marketing personal

Sun, May 3, 2009

National, prima pagina

Nu vreau sa mai scriu de cat de furat e “land of choice”, cat de vechi e, cine l-a mai folosit, cand l-a folosit, cu ce scop, cand s-a aplicat…nimic. Sunt zeci de subiecte pe alte bloguri, sunt zeci de articole. Toate au cam aceleasi concluzii si opinii.
Eu vad in schimb putin altceva…eu vad ca ministerul turismului, si Elena Udrea, desi nu fac nimic sunt in permanenta pe televizor! Ba ca se suie pe cal, ba ca e la mare, ba ca una si alta…sunt non stop la televizor. Mai apare si Basescu se plimba pe acolo…merge apoi la “impreunatul oilor” si se mira ca asa ceva nu mai exista. Ca si paranteza, la Racas (comuna Hida, jud.Zalau) acest ritual al impreunatului si masurarea laptelului are loc chiar in curtea si poiata bunicilor. Si se face in zeci de sate din Romania.
Eu vad ca ne-au furat si sarbatoarea de 1 mai! De cand aveam 17 ani mergeam an de an pe litoral cu prietenii. Erau si atunci concerte si manifestari! Era si atunci plin de oameni. De la an la an observam ca vin din ce in ce mai multi oameni.
Nu e nevoia de implicarea ministerului turismului, nici a Elenei Udrea, nici a ministerului tineretului si sportului ca lumea sa mearga de 1 mai la mare! S-au cheltuit o gramada de bani din banii publici. An de an romanii au inceput sa mearga in numar tot mai mare pe litoral de 1 mai.
Sincer, cred ca fara nici o implicare a atator ministere si persoane, ar fi fost cam acelasi numar de turisti pe litoaralul romanesc cat au fost si cu implicarea lor. Se poate ca si comparativ anul acesta sa fi fost mai multi oameni ca anul trecut…dar asta nu cred ca se datoareaza implicarii.Ci pur si simplu a cresterii naturale a fenomenului “1 mai pe litoral”.
Dar fiind un bun prilej sa se mai arate, si sa promoveze s-au inchesuit pe litoral cei mai avizi de publicitate si populism. Au reusit sa ne fure si 1 mai pe litoral.
Anul acesta nu am putut sa merg de 1 mai pe litoral. La anul am sa merg…la bulgari! Sa nu vad campanie electorala chiar si pe 1 mai!
De ce zic in titlu marketing personal?! Desi nu a facut nimic de cand e ministru, sau mai bine zis, nimic constructiv si apreciat, ati observat cat de mult i-a crescut cota Elena Udrea?! Toata ziua e pe televizor. Cota ei e “sky high” in comparatie cu perioada premergatoare numirii ei ca ministrul turimului, debitarea tuturor ineptiilor si programelor turistice. Nasol.

, , , , ,

4 Comentarii pentru acest post

 1. idaho Says:

  Ce mai putem comenta? Este atât de trist tot ceea ce se intâmplă şi este frustrant să urmăreşti cum aruncă atâta praf în ochii românilor. Pe atâţia i-am auzit lăudând-o pe Elenita fiindcă “se luptă dom’le pentru turism”. Sincer, mi-e scârbă.

 2. me Says:

  asa cum am si scris…se lupta pentru ea insasi. nu pentru turism. pentru imaginea personala si cresterea cotei.cei care iti zic ca se lupta pentru turism, pun pariu ca sunt din cu totul alte domenii…

 3. Anca Says:

  E jud salaj, nu zalau… eee graba asta :)

 4. gabi Says:

  da.corect.greseala mea.jud zalau

Comenteaza si tu