RSS

Restaurantul Zahana

Sat, Jun 6, 2009

Recomandari, prima pagina

Gata cu alte articole decat cele tematice. Glumesc. Vor mai fi din cand in cand. Am stricat putin orzul pe gaste in sensul ca nici nu am mai putut sa ma bucur de finetea si savoarea ultimei sticle de cognac. L-au apreciat ceilalti. Mie mi-a picat foarte bine un burbon stins cu bere, niste sampanie bauta in bataie de joc si ceva biftec.
Am vazut multe restaurante…si de sine statatoare si restaurante in unitati de cazare. La inceput, ma imresionau toate; acum nu ma impresioneaza multe si cele care ma imresioneaza nu o fac neaparat pozitiv.
De mult nu am mai fost incantat si bucuros ca un copil mic intr-un resturant. Ultima oara a fost acum vreo 2 ani cand am mers la Golden Falcon in Bucuresti…modul de servire, modul de prezentare, ambianta, totul m-au facut sa ma simt uimit. Pentru cateva ore m-am simtit, intr-un restaurant, extraordinar. Mergeti cu incredere. Uimirea tine pana la final cand vine nota. Tot uimit esti dar din cu totul alte motive…cum ar spune o rubrica dedicata — numai daca te invitat cineva.
Am mai fost impresionat de un restaurant din Ploiesti, si anume Viena, cand am fost la ultimul meci al Asesoft-ului si apoi acolo am mers cu conducatorii. Superb ca ambianta, ca decor, inventar, totul…foarte frumos si spre surprinderea mea, si nu numai, cu mult bung gust spre deosebire de alte restaurante din Ploiesti. Nu stiu insa nimic de bucatarie. Meniul arata foarte bine, era foarte bine structurat, denumiri faine.Preturi ok.Am comandt ceva “tigaie picanta a la chef” dar nu ne-a venit pana am plecat noi datorita aglomeratiei produse instantaneu de echipa si conducatori.
Dar azi…am mai discutat subiectul mai de mult. Dar azi…
Mi-a picat in mana o carte ce o citisem mai de mult si acum vroiam sa caut ceva in ea…E mai veche…are definitii etc. Fiti atenti aici definitie. Dupa ce am citit recunosc ca in gura mea a avut instantaneu loc o ploaie si o pofta extraordinara…am inceput sa ma gandesc unde?! Poate gateste Vicky ceva…o ceva tocanita de maruntaie…mmm.In Cluj nu am unde sa ma duc sa mananc maruntaie asa cum trebuie. Deci:
Restaurantul Zahana:specializat in pregatirea si servirea preparetelor la gratar, in tot timpul zilei (specialitati de porc, vaca, berbec, batal,miel, precum si organe:ficat, rinichi, creier,inima momite, maduvioare, fudulii). Specific acestor unitati este prezentarea sortimentelor respective, in vitrine sau in “platoul de prezentare”, adus de ospatar la masa, la inceput.
Imi inchipui un “restaurant cu specific romanesc” sau “traditional” –multe au doar o oala de lut si zic ca sunt traditionali…deci un restaurant traditional, intri, te asezi la masa si vine ospatarul cu un platou de prezentare de lemn, pentru 2-3 persoane: organe la gratar — creier, maduvioare, inimi, ficat, fudulii, momitze, toate una langa alta, intro parte fara decor complicat, doar vreo 2-3 ardei rosii in otet, cu o garnitura de cartofi taranesti (bacon si ceapa) la mijloc, si un sote taranesc de ciuperci, apoi in partea cealalta, 2-3 bucati pastrama de berbecut si un muschiulet de vita.Ma duc in oras sa caut macar o friptura de berbecut.
As deschide un astfel de restaurant in Cluj…cred ca ar rupe normele.Daca vrea cineva sa deschida un astfel de restaurant: nu mai stati pe ganduri — vin si dau consultanta gratis (pe 1 masa..:)…)
Am vrut sa scriu mai de mult…dar nu am avut cand. Aici gasiti un articol beton despre o super promovare(bigger balls) .

, , ,

Comenteaza si tu