RSS

Vrei sa angajezi?! Pe toate drumurile

Wed, Mar 18, 2009

Personalul angajat

Pana anul acesta, se faceau eforturi majore pentru a angaja pe cineva. De fapt era o criza acuta de personal, cel care era punea niste conditii inimaginabile pentru ce stiau, cei buni se plimbau dintr-o parte in alta fiind mercenari, cei fara experienta cum invatau ceva aveau pretentii sau plecau.Lunile februarie si martie erau cele mai grele…nu stiai cine mai pleaca in Italia, Spania etc, degeaba luai masuri, pleca cine nu te asteptai.

Se intorceau in septembrie-octombrie si isi cautau de lucru aici.Unii erau luati inapoi altii mergeau in alte parti cu “de anul asta nu mai plec”. Era groaznic.

Dar acum…ce ma bucura! Dl Radoiu a spus intr-un interviu anul trecut “pleaca musculosi si se intorc fortosi”.Asta era valabil si foarte adevarat.Acum se intorc ca si niste catelusi plouati, cu coada intre picioare, accepta salarii si conditii pentru care inainte ti-ar fi trantit telefonul in nas.

Nu exista saptamana sa nu primesc 1 telefon de la o persoana care in anii trecuti ma lasa cu ochii in soare “salut…bla bla bla.M-am intors.Caut de lucru.Nu mai plec.Hai va rog.Bla bla bla”.NU.

Acum daca dai un anunt ca angajezi bucatar, ospatar, camerista o sa se faca coada la poarta. Fratele meu lucreaza in cu totul alta industrie si imi scria:

Bagh ! Am avu azi o revelatie. Nu ma puteam abtine sa nu povestesc.
Ieri am dat anunt in ziar pt un post de sofer categoria C+E. Azi au inceput sa sune telefoanele si s-a facut coada la poarta. Faxul s-a blocat.Am peste 60 de apeluri. M-am ascuns in sala de consiliu si am vb. cu Dora sa spuna ca nu ma aflu in localitate. Sunt obosit rau. Am la poarta o cohorta de ostasi de toate varstele, de toate natiile care vor sa darame Troia. Deja ataca pe planuri care imi depasesc cu mult fortele. Dau exemplu : Suna tel. Raspund :
- Alo ! Pentru postul de sofer am sunat. Mai e valabil ?
Eu: - Da.. dorim…. si nu apuc sa imi termin ideea, ca vocea hotarata de la capatul liniei ma intrerupe aspru :
- Auziti ? Da’ ce salariu dati ????
Atunci am inteles ca razboiul e pierdut. Am cerut regruparea, mi-am inchis telefonul, am scos faxul din priza si stau ascuns in sala de consilui. Sunt convins ca vor venii peste mine buluc sa intrebe daca dau bonuri de masa…
Imi pare rau pentru ce am facut…. Se aproprie sfarsitul…

Exact asa e si la noi acum.

, ,

4 Comentarii pentru acest post

 1. Maria Says:

  Si va bucurati? Ca se intorc ma refer. Sau ca sunt multi?
  Eu cred ca aveau motive sa si plece probabil. Oare nu? Politica de personal e sub 0 in turism. A cui e vina oare?

 2. Vlad Nadasan Says:

  Greu.., sunt si eu in pielea lor, a celor care suna si nu-i usor de loc.Ne-am hazardat toti, ne-am aruncat in banci ca sa ne luam lucruri de care nu aveam neaparat nevoie.”Romania e acum tara tuturor posibilitatilor” era pe buzele tuturor, si cum ne place luxul si crezand ca exista urcush fara coborash ne-am luat masini mari, luxoase, “c bah?!, tu n-ai climatronic?ahahaha”, ne-am mutat de la garsoniera la doua camere, de la doua la trei si cabana la tara, la case sau macar ne-am pus termopane si centrala si ne-am gandit ca o sa facem copii multi, grasi si frumosi, toate pe bani din banci sau din tunuri.Nu am intrebat cel mai bun invatator, istoria si acuma o sa platim…,sau nu!.., si o sa ne ascundem, o sa ne trecem bunurile pe numele altora ca sa nu ne poata executa silit..,sau nu!si atunci o sa pierdem tot si multi o sa-si puna capatu’ sau macar o sa se gandeasca la asta.Si pana la urma o sa ne revenim si o sa prosperam si o sa ramanem cu amintirea..

 3. Cristea Dorin Says:

  Vlad esti praf, asa iti trebuie sa iti mananci acum portia binemeritata de c*c*t.

 4. Vlad N Says:

  Kkt nu, ca asta ar presupune sa am noroc dupa, ceea ce-i foarte putin probabil.

Comenteaza si tu