RSS

Taxa hoteliera in Cluj Napoca

Tue, Mar 24, 2009

Local

Cu siguranta voi scrie mult pe acesta tema: taxa hoteliera in Cluj Napoca. Aceasta taxa este in cuantum de 5% indiferent de numarul de stele sau categoria unitatii de cazare.

Practic fiecare unitate de cazare trebuie sa plateasca in conturile Primariei Cluj Napoca–buget local, acest cuantum de 5% din intreaga perioada a unei cazari.Sunt multe aspecte  care deranjeaza vis-a-vis de aceasta taxa si pe care cu siguranta le va expune AHC de mai multe ori. 

Ceea ce ma nemultumeste pe mine ca hotelier, in primul rand, este ca acesti bani nu se reintorc in turism! S-au primit multe raspunsuri din partea autoritatilor locale de cum s-au folosit acesti bani dar nici unul nu e nici pe departe satisfacator sau justificator; strazile: nu trebuie sa se faca din taxa hoteliera–e obligatia autoritatilor sa gaseasca resurse, taxa hoteliera trebuie pusa in turism; infochiioscurile: aprox 50.000 euro, nefunctionali mai bine de un an de zile, informatii inexacte, si pentru cine sunt acele invochioscuri?!stiti cati turisti–nu bussines, nu tranzit–are Clujul?! Turisti d’aia adevarati care sa umble cu harta in mana si sa se uite la infochioscuri?! Pentru turistii Clujului, de banii astia dadeam internet wirelles in tot orasul si in toate locurile si localurile de interes al actualilor turisti!

Ceea ce ma nemultumeste pe mine ca hotelier este ca, din cunostintele mele, nici macar un angajat al primariei care se ocupa de turism (fie ca e vorba de punctul de informare turistica, fie de promovare etc) nu are nici o zi de experienta in turism!Sa angajezi un portar la hotel ii soliciti experienta sau ii faci niste traininguri de nu se poate!La departamentul turism al primariei…zero experienta! Asa s-a ajuns ca la targul de la Bucuresti din toamna, ne-am trezit cu stand expozitional “Municipiul Cluj Napoca” in care pe langa un pliant obosit, 2 harti si reclama la punctul de informare turistica gaseai…papusi din porumb si oale de lut.Ca doar asta reprezinta Clujul…oale de lut si papusi din porumb!Acei angajati care sunt platiti probabil din acei 5% ar trebui sa stie ca turistii ca vin la Cluj, fie bussines, fie turisti cu harta’n mana intreaba de cu totul altceva…intreaba de strada in oglinda, de muzeul farmacie, de zidul cetatii, de sapte strazi. Dar ei nu au de unde…daca ar fi lucrat intr-o agentie sau hotel ar fi stiut.

Ceea ce ma mira cel mai tare, si recunosc ca acest lucru a fost subliniat de un coleg de breasla…cei care avem si alte servicii decat cazare si mic dejun nu suntem asa fraieri..dar cei care au doar BB–doar cazare si mic dejun–, si sunt hoteluri de 3 stele care doar atat au…au partener in firma cu 5% care nu face nimic doar incaseaza! Primaria le este practic partener cu 5% in firma, nu face nimic, tipa daca nu isi incaseaza banii la timp…Misto

Multe pe aceasta tema in curand si face parte din categoria…hai romania!

, , , ,

1 Comentarii pentru acest post

  1. razvan Says:

    care e situatia acestei taxe in alete orase?! exemple?!

Comenteaza si tu