RSS

Propunere

Mon, Mar 29, 2010

Guest, prima pagina

Articol scris de Bogdan Cîmpianu — sectiunea Guests.

Apropo de angajari, experienta si de faptul ca avem o sectiune dedicata noua pe blogul domnului Predescu, ma gandeam daca ar fi posibila infiintarea unei baze de date online (la nivel local, pentru inceput) care sa contina informatii despre studentii, proaspat absolventii sau cei care se afla la inceput de cariera in turism.
Un site pe care fiecare dintre noi sa isi poata posta un CV, un profil, un status de genul ‘’studii in curs, caut job”, ”absolvent, caut loc de munca”, sau ”angajat, caut alt loc de munca”.
Ar mai putea contine si alte chestii legate de domeniul turismului, de exemplu post-uri de la membri, stiri din domeniu, anunturi despre evenimente de interes, zvonuri etc. In timp ar putea aparea si anunturi din partea angajatorilor.
Cred ca un astfel de site, specializat pe o anumita categorie profesionala, ar putea mari sansele celor interesati de a-si gasi un loc de munca. Exista deja cateva astfel de site-uri (fara CV-uri sau job-uri), unde se discuta pe subiecte din diferite domenii, si care au destul de multe accesari.
Pentru asta ar trebui probabil sa fie prezente link-uri de directionare pe site-uri vizitate frecvent de posibilii angajatori (hoteluri, agentii etc.), retele de socializare, bloguri de turism si alte pagini de profil.
Poate asa ceva i-ar scuti pe unii de aplicari online la job-uri la care ”au mai aplicat 823 de candidati” sau mesaje de genul “nu ai nivelul de experienta necesar pentru a aplica la acest job”.
Nu exista inca ceva asemanator (cel putin la nivel local) si nici nu cred ca implica cine stie ce costuri. Pareri? Propuneri? Idei?

Bogdan Cîmpianu

G.Predescu — ideea mi se pare buna, nu vad de ce nu am incerca sa facem asa ceva in aceasta sectiune sau alta. Depinde de voi. Pareri? Propuneri? Idei?. Cine strange CV-uri etc etc?!

P.S. inca nu functioneaza RSS asa ca rog pe toata lumea care doreste sa se aboneze sa trimita un mail la [email protected] sau [email protected]

, ,

6 Comentarii pentru acest post

 1. G. Predescu Says:

  pentru prima oara ma simt nevoit sa comentez ” in pom”…articolul a avut foarte multe accesari si spre surprinderea mea nici un comentariu…multumesc mailurilor private si in sensul acestui blog si al meu nu voi publica acele mailuri private dar voi tine cont de ele. Articolul ridica unele intrebari la care cu singuranta Bogdan asteapta macar niste indicatii daca nu raspunsuri. ceea ce propune el e oricum cel putin interesant…

 2. bogdan popescu Says:

  propunerea este buna dar are si cateva dezavantaje in viziunea mea…tizule (daca imi permiti sa iti zic asa bogdan) dupa cum vezi desi dupa cum zice si gabi, ai multe accesari dar nici o sugestie, nici o propunere, nici macar “eu vreau, pot ajuta etc”.oricum noi, ca natie, suntem invatati sa ni se dea pe tava; crezi ca, colegii tai, cei de la centrul de training pentru turism, si alti studenti de profil, care citesc aici nu isi zic “da e o idee buna…”.dar nimeni nu o sa te ajute sa faci site-ul sau sectiunea respectiva, nimeni nu o sa incerce macar sa iti dea idei…dar daca o sa il faceti o sa va umpleti de CV-uri…nu o sa faceti fata la a le gestiona si posta. alta problema prin care am trecut si eu in perioada 20-25 ani pe langa problema de a astepta multe pe tava, este aceea a neimplicarii. Nimeni, sau mai bine zis foarte putini se implica in ceva.Suntem nepasatori si delasatori.eu zic ca daca tu vrei sa faci asa ceva tine-te de capul lui predescu si fa de unul singur ce vrei sa faci fie pe un alt site fie aici intro sectiune noua.aici intram 100% cei ce profesam in turism si iubim acest domeniu. nu trebuie sa mai targetezi. nu mai pierde timpul…multa bafta.a da…sa fie gratis atat pentru viitorul angajat cat si pentru viitorul angajator! si daca ar putea si angajatorii sa dea anunt ar fi si mai bine…

 3. me Says:

  true true tot ce zici si cum zici. sa vedem…gratis clar

 4. moni Says:

  servus bogdan. ideea ta e ok. In cazul in care o sa se si concretizeze o sa ajut si eu cat pot.
  Parerea mea este ca ar trebui sa facem un site anume pentru asa ceva pentru a nu incarca blog-ul D-lui Predescu prea tare, desi cum zice si D-l Bogdan Popoescu, aici intra doar cei care au legatura directa cu turismul, cei care ne intereseaza pe noi, cei care vrem sa ne remarce.
  Poate ar trebui sa ii propunem D-lui Predescu sa puna un link de trimitere la sit-ul respectiv, astfel toti cei care intra la dansul pe blog sa il vad si asa, poate in timp, daca o sa fie interesati, il vom putea si extinde, poate vor intervenii si colaborari pe viitor. Cine stie. Eu zic ca merita sa incercam. Daca merge, merge daca nu putem sa ne gandim si la alta varianta.
  Tinerii merita ajutati, mai ales ca e atat de greu sa intram in contact cu aceasta lume a “turismului”

 5. Cristi Says:

  Va salut!

  Va ganditi sa apara CV-uri numai din zona Clujului sau la nivel national?

 6. G. Predescu Says:

  personal nu cred ca trebuie restrans doar la cluj. foarte multi studenti nu sunt din cluj si totodata blogul nu este citit numai de oameni din cluj…lucram la acest proiect.

Comenteaza si tu