RSS

Interes crescut — hotelierii, AHC si presa

Nu pot sa nu remarc in ultima vreme un interes crescut al mediei pentru subiectul hoteluri, criza, AHC si tot ce e legat de domeniu in Cluj Napoca. E foarte bine! E de apreciat! Si e de multumit presei scrise si nu numai pentru acest lucru. Asa vor fi cunoscute problemele, greutatile si toate aspectele domeniului nostru.
Ieri am dat impreuna cu colegul Cosmin Sindean un interviu la Realitatea TV — eu am vorbit despre programul AHC prin care membrii AHC si nu numai sunt instiintati de “reuplatnici”, Cosmin a vorbit de gradele de ocupare si bugete. Despre aceleasi lucruri a scris si Ziua de Cluj care de altfel este si publicatia care intelege cel mai bine. Se scrie in acelasi timp de proiecte, de stadiul unor proiecte. Foarte bine! Multumim! Saptamana viitoare, in cadrul Hotel & Catering de la Expo Transilvania cu sprijinul AHC, a Expo Transilvania si a Centrului de Training in Turism UBB se vor tine cateva conferinte de catre mine si alti trei colegi din AHC pe teme de interes atat pentru noi ca hotelieri, cat si pentru expozanti cat si pentru vizitatori si presa.
Ceea ce vad insa in unele articole ma lasa efectiv perplex. Domnilor colegi, fara nici un fel de rea intentie…fara nici o insinuare. Stiti ca eu nu ma prea ascund dupa cuvinte si in general sunt “mai slobod” la gura…haideti domnilor sa fim sinceri! Toti suferim! Tuturor ne-au scazut gradele si incasarile. Avem colegi care sunt la pamant! De ce e asa de greu as recunoastem ca situatia e maronie rau si se vede in viitor si cam moale?! Chiar nu inteleg unele lucruri!
Situatia e nasola si sincer eu unul o vad si mai nasoala pe viitor. Ma bucur ca exista totusi si optimisti. Sunt foarte putini, pot fi numarati pe degetele de la o mana dar exista….Iar de preturi haideti cu totii sa tinem un moment de reculegere….in afara de 2 locatii din Cluj NU EXISTA HOTEL DE 4 STELE CARE SA VANDA PESTE 70 EURO! Si 70 e mult. Si uneori se ajunge la sub 40 euro.Chiar mai jos…Stiu hotel de 4 stele care a dat camera la 100 lei. Foarte bine! E treaba fiecaruia cu cat vinde! Sa le dam gratis. Noi la ATHOS**** dam si gratis. Dar oameni buni…recunoastem. In fine. Personal cred ca daca am recunoaste asa cum trebuie, cum spuneam mai sus, ca situatia e maronie rau si moale, pe viitor proiectele noastre, in beneficiul tuturor hotelierilor ar avea un succes si mai mare — vezi taxa hoteliera, alte taxe, proicte de promovare cu prijinul autoritatilor al Mun Cluj etc. Si asa imaginea hotelierilor este in continuare “aia sunt plini de bani…”…
Lectura placuta la:
RealitateaTV
Ziarul financiar
Ziarul financiar
Ziarul financiar
Ziarul financiar
Ziua de Cluj
Ziua de Cluj
Ziua de Cluj
Ziua de Cluj

, ,

Comenteaza si tu