RSS

Clujul nu merita un astfel de festival. CFW — Cluj Fashion Week

Thu, Nov 18, 2010

National, prima pagina

Este declaratia care mi-a atras atentia luni sau marti cand citeam presa. Cine facea aceasta declaratie?! Domnul Mihai Chiver, organizatorul Cluj Fashion Week sau pe scurt CFW. La inceputul acestui articol pot sa spun atat: “Dumneavoastra domnule Chiver nu meritati Clujul! Sunteti o rusine pentru Cluj Napoca si ati facut de rusine acest oras” si “Da, Clujul nu merita un astfel de festival! Merita unul adevarat facut de profesionisti nu cu fripturisti ca dumneavoastra!”
L-am cunoscut si intalnit pana atunci o singura data pe domnul Chiver. La prima editie a CFW, Cluj Fashion Week, undeva in primavara cand a venit la hotelul Athos**** sa negocieze un contract pentru viitorul festival pe care il organiza. Am negociat putin, chiar foarte putin (lucra care m-a mirat sincer) si a semnat fara sa clipeasca contractul, comanda ferma si anexa. Pe langa asta erau ceva propuneri ale dansului de genul “ridicati pretul de receptie pentru cei ce vor plati sa ne puteti da noua gratuitati”. A rezervat 17 camere din care 4 urmau sa fie cu titlu gratuit. Ceva nu imi dadea liniste vis-a-vis de negocierea avuta cu dansul, de modul in care s-a semnat contractul, comanda…tot. Pe la ora 22 sunt sunat de CFW cu o poveste sa acord mai intai cele 4 camere cu titlu gratuit (desi sub nici o forma nu asa era intelegerea) si tot felul de imbarligaturi. Nu aveau nini un nume, un room list care sa ateste cine va sta in camerele gratuite si cine va achita apoi…o harababura totala. Mi-am pus automat intrebarea daca acea harababura este intentionata pentru a crea litigii si neintelegeri sau sunt atat de prosti organizati.Mi-am dat seama (am o predilectie pentru conspiratii) ca toata harababura este voit creata! Dupa discutii cu CFW Cluj Fashion Week avute si la 12 noaptea, si discutii cu dl.Poienaru — meine fuhrer, am decis, la acea ora tarzie, sa intrerupem orice colaborare, sa nu dam nici o camera daca nu intra mai intai camerele platite si nu se resptecta intocmai contractul si intelegerile. Nu s-a respectat. Contractul spune clar la obligatiile beneficiarului, in speta dl Mihai Chiver si CFW Cluj Fashion Week ca beneficiarul “4.9. Se obligă să comunice în scris prestatorului orice modificare faţă de comanda iniţială cu cel puţin 72 ore înainte în cazul grupurilor de turişti şi 24 de ore în cazul turiştilor individuali.
4.10. Să achite prestatorului contravaloarea primei nopţi de cazare la tariful convenit în cazul nerespectării termenelor de la pct. 4.9.” — sa va explic mai pe intelesul dumneavoastra dl Chiver desi sunt absolut sigur ca intelegeti la cat sunteti de versat situatia: aveati o comanda de 17 camere pe o perioada de 3 nopti; hotelul a ramas cu 17 camere “nevandute” pe perioada pe care dumneavoastra facuserati o comanda — ca doar nu era sa dam camerele dumneavoastra; dumneavoastra nu ati onorat o comanda ferma, semnata si asumata! Contractul nostru prevede ca trebuie sa achitati prima noapte de cazare! Este aproape o clauza standard in toate hotelurile din tara si nu numai!
Dar sa incheiem cu acest aspect si sa trecem la SUBIECTUL ARTICOLULUI

Eu cred ca CFW Cluj Fashion Week a pornit inca din fasa de la ideea de a da tepe si totul a fost premeditat! Sau sunteti atat de neprofesionist (desi nu cred la cate ati reusit sa faceti si sa invartiti) incat ar trebui sa va puna dumneavoastra un semn de intrebare asupra capacitatilor dumneavoastra personale de a organiza si de a manageria asa ceva! Ar trebui sa va intrebati dumneavoastra seara inainte de culcare daca sunteti capabil sa faceti asa ceva!

Toata harababura si confuzia cazarilor din prima editie a CFW Cluj Fashion Week a fost una intentionata si premeditata! Tocmai cu scopul de a se ajunge in situatia sa nu platiti! Fluturati in fata presei situatii cu oamenii exacti care au stat in hoteluri si au plecat fara sa plateasca! De unde le aveti!? De la hoteluri! Si le aveti cu toate datele din buletine! Ca dumneavoastra intentionat nu ati vrut sa-i stiti inainte. Nu ati stiut nici un moment si nu ati vrut sa spuneti hotelierilor STOP–eu platesc doar pentru x,y,z la restul sa le luati banii. Nu ati vrut! Acelor oameni care “au plecat fara sa plateasca” le indusesera-ti ideea ca veti plati dumnevoastra cazarea! Sau o varianta pe care am auzit-o personal din mai multe surse si pe care o confirma si doamna Csipkes este aceea ca dumneavoastra ati solicitat bani de la acei oameni care urmai sa se cazeze urmand sa platiti dumneavoastra catre hoteluri! Sa va fie rusine! Ati mintit cu nerusinare non stop, ati indus in eroare, ai omis sa spuneti una alta! Nici un hotel nu ajungea in situatia in care s-a ajuns daca dumneavoastra spuneati “eu platesc doar pentru x,y,z”. Dar nu ati spus acest lucru! Si nu aveati de ce sa il spuneti! Schema era mai ampla! Sa le luati banii sponsorilor, sa beneficiati de gratuitati, sa faceti bani si apoi sa dati vina pe hotelieri si pe proasta dumneavoastra organizare! Imi este scarba!
SC Grup Tritonia SRL — societatea pe care faceti toate contractele…se afla in interdictie bancara de a emite cecuri, altele decat numerar, pana in 10 iunie 2011. Nu are nici un angajat. Are doar cheltuieli nu si profituri.Sediul societatii e nimic

Pot sa va spun ca va consider o pata urata a orasului pe care eu unul il iubesc–Cluj Napoca. Faceti de ras acest oras si va bateti joc de acest oras! Sunteti un tepar nenorocit care ati luat banii sponsorilor degeaba! Ati luat produsele lor si le-ati vandut sau ati facut alte bartere cu ele! Ati dat tepe designerilor! Hotelierilor! Sponsorilor! Modelelor! Saracele fete au facut foamea dupa promisiunile dumneavoastra! Nu meritati nimic din ce acest oras cu oamenii lui v-au acordat!
Nu stiti sa faceti nimic! Sunteti un incompetent si un incapabil! In afara de tepe nu stiti sa faceti nimic! Organizare zero! Asa cum va spuneam si in conferinta dumnevoastra de presa! Va doresc multa sanatate si putere de munca sa puteti plati toate datoriile pe care le aveti desi Gherla va fi bucuroasa sa va gazduiasca cativa ani! Buni sper eu!
Vorbiti de numele unor proprietari de hoteluri si directori din Cluj…mi-ar fi rusine!! Eu sunt coleg de breasla cu acei directori si vreau sa cred cu permisiunea lor ca sunt coleg si cu acei proprietari intr-un fel, dar niciodata nu o sa ma exprim in public cu “ala de la…” sau exprimari pe numele mici! Pentru mine sunt Domnul/Doamna/Domnisoara! Si asa o sa fie mereu indiferent cum vorbim noi intre noi sau ce glume avem! Nu vreau sa dau nume si exemple reale dar sa stiti ca pentru mine “Popeasca” in mediul public si chiar privat daca nu este de fata este “Domnisoara Popescu”. Toti oamenii astia, care v-au ajutat intr-un fel sau altul, care v-au sustinut la un moment dat sunt niste oameni de nota 20! Toti! Nu merita nici unul din ei sa-i periati cand sunt de fata sau stiti ca ajunge informatia la ei intr-un anumit fel si sa-i porcaiti cand nu sunt de fata…”prieteniile” pe care acestia vi le acorda…sunt deja scarbit de dumneavoastra si de atitudinea dumneavoastra!
Nu meritati sa respirati aerul acestui oras sau sa stati de vorba cu acesti oameni! Sunteti un nimic!
Aici cum ati facut de ras un oras intreg!
Grotesc — un cuvant totusi bland
Alt articol
De citit comentariile de la acest articol!
Parerea unui participant — din domeniu
SI multe multe altele la un simplu search pe google marca “mihai chiver” …inclusiv cu alte tepe — clubul, jolidon…hei hei mama lor de cecuri semnate fara acoperire, masini in leasing lasate garantie si multe multe altele!

Zilele astea AHC va face o sesizare oficiala Politiei si Finantelor in vederea cercetarii acestui individ si va instiinta hotelierii din toata tara de practicile lui! Poate ia omul la rand alte orase…cat mai e liber.

, , ,

3 Comentarii pentru acest post

 1. boghy Says:

  gabitzule tata…asta e un nemernic si un nenorocit care minte pe toata lumea! stii de faza cu masina?! esti tare jur! ar merita sa-i rupa cineva picioarele si apoi sa il inghita puscaria! bafta

 2. lucian Says:

  Excelent link-ul autorului de la postarea de mai sus.
  Care-i faza cu masina? Cu masinile? Suntem mai multi curiosi sa aflam.
  Individul spune ca “teparul Transilvaniei” i s-ar trage de la CFW1. Total neadevarat. Avea aceasta reputatie cu mult inainte.
  Exemple de alte tepe trase de Chiver?

 3. G. Predescu Says:

  @lucian stiu de foarte multe tepe data de stimabilul domn chiver. eu fiind interesat numai de turism nu doresc sa ma refer sau sa fac “investigatii” ce privesc alte tepe. doar le stiu, imi sunt aduse la cunostinta pe diferite cai…multe multe…e superb linkul lasat de bogdan dar sincer sa fiu cred ca pana sa ajunga acolo o sa-i rupa cineva picioarele…nu ca-i doresc. repet: ii doresc numai sanatate si putere de munca!

1 Trackbacks pentru acest post

 1. Cluj Fashion Week sau CFW Says:

  […] Clujul nu merita un astfel de festival. CFW — Cluj Fashion Week […]

Comenteaza si tu