RSS

Test si definitie

Sat, Feb 26, 2011

Diverse, prima pagina

Fi sincer. Nu copia, nu te ajuta de harta. Fa urmatorul test:
– deseneaza harta europei, nu obligatoriu caligrafic. Fa un cerc. Pune punctele cardinale.
– pozitioneaza in acest cerc/harta Bucurestiul(e clar pentru toata lumea ca e in SE asa cam pe la ora 4 pe cadranul ceasului)
– aseaza in ce ordine vrei tu dar corect geografic in comparatie cu celelalte orase urmatoarele orase: Praga, Londra, Paris, Viena si Budapesta.
Ai terminat?! Uita-te pe o harta. Ai gresit?!?

Presupunem ca ai facut testul…apoi citeste mai departe. E interesant. Si fi sincer cu tine.

Am dat testul asta studentilor mei pentru nota 5. Mai bine ma abtineam. Studentii mei sunt de la anul I, II, III la master la Georgafie. Unul singur a facut corect. Unul singur. Ceea ce e si mai grav e faptul ca nu au facut numai greseala la care ma asteptam (si pe care probail au facut-o multi care au facut acest test acum) ci au gresit flagrant. Rusinos!! Nu imi venea sa cred cand m-am uitat pe lucrari!Jur. Studenti la Geografie. Toti ceilalti au facut in principal aceeasi greseala: au pus Praga mai la est decat Viena. Nu. Au pozitionat-o corect din punct de vedere N-S, mai la nord de Viena ceea ce e corect dar mai la la est. Gresit! Praga e mai spre vest decat Viena. Dar…am gasit Londra sub Paris pe la Lisabona pe undeva. Praga pe la Moscova. Paris la Lisabona si Londra la Viena. Nici nu vreau sa mai povestesc. Sa ma mai uit pe lucrari. Sunt uimit si uluit.

Trebuie sa mai organizez o sesiune de restante. Cine se face de rusine si la asta…gata. Nu mai trece.Nu am cum.

“Definitia” hotelierului, pe langa cele universal accepate si valabile, pe langa cele predate de mine si sustinute inclusiv aici pe blog, pe langa toate definitiile din toate cartile posibile si imposibile…AICI Un spectacol senzational pe care intentionez sa il vad prin 2015 cand mai sunt cateva bilete inca nevandute…Ascultati si cititi cu atentie…cred ca anul viitor imi voi schimba cursul introductiv si intreagul curs pornind de la aceasta definitie. Oricum primul curs va fi altfel…

Comenteaza si tu