RSS

Relocare?! Tu te-ai reloca?!

Tue, May 25, 2010

Diverse, prima pagina

Ma intreba de curand un prieten daca as fi dispus la relocare sau chiar schimbarea domeniului de activitate. Am avut o dezbatere de peste 1 ora in care pe langa amintiri — unele placute, altele putin mai placute, am tras niste concluzii, la fel, unele mai placute altele mai neplacute.
Mi-am adus aminte cum am venit in Cluj, fara un leu in buzunar, cum m-am angajat prima oara in domeniu, cum am inceput sa cresc. Am crescut atat eu cat si proiectele mele, realizarile mele, si chiar si esecurile mele. Am construit, am manageriat, am invatat eu, am invatat pe altii, am dezvoltat, m-am dezvoltat. Am pierdut ceva?! Am si pierdut… Si asa ne-am adus aminte de o gramada de lucruri.
Mi-am reamintit ca primul om care a avut incredere in capacitatile mele de a conduce un hotel si care mi-a si dat aceasta sansa a fost Dl. Gheorghe Fatol care la nici 23 de ani ai mei (consiliat de Cami — sarut mana) imi dadea sansa sa conduc cel mai bine cotat hotel de atunci al orasului Cluj. Cu bune si cu rele.Multe bune si multe rele. Cum faceam diferite proiecte si “project based agreement” fara ca dansul sa le stie pe toate intrucat era impotriva ca eu sa lucrez si pentru altcineva.
Mi-am adus aminte de toate proiectele si tampeniile. Primul interviu acordat — emotii si transpiratie…
Mi-am adus aminte de primele zile in Athos. . Cand desi eu veneam de la ceva mult mult mai mare si mai complex aveam oarece emotii. Aici am cunoscut Fam. Poienaru. Familia care nu numai ca mi-a acordat din start increderea in a conduce hotelul dar care m-a primit efectiv in sanul ei. Dl. Ionut Poienaru — meine Fuhrer — mi-a ingaduit sa ma dezvolt cat de mult am vrut eu si am putut; sa iau proiecte, sa colaborez “project based”, sa accept cati studenti vreau eu in practica, sa predau, sa vorbesc liber…si multe multe altele.
Dar in acelasi timp data fiind situatia din toate unghiurile de vedere, intoarsa si rasintoarsa tot tot am tras niste concluzii:
– da, m-as reloca daca oferta din punct de vedere financiar ar fi una buna — restul le fac eu pe parcurs
– da, mi-as schimba domeniul de activiate daca oferta din punct de vedere financiar ar fi una buna

As regreta ceva?!
Da. As regreta ca plec de la ATHOS. De fapt nu ca plec de la Athos ci de langa Ionut Poienaru.
As accepta o oferta in Cluj?! Poate ca da si NUMAI dupa o discutie “cu usile inchise” cu meine Fuhrer — Ionut Poienaru!

Asa ca am raspuns la toate intrebarile…na ca pot sa raspund! :)

, , ,

5 Comentarii pentru acest post

 1. Bogdan Says:

  banii conteaza! poti lasa in urma orice si o poti lua de la 0 daca din pct de vedere financiar e ok. DA! M-as reloca oricand! Si nu mi-as regreta nici seful :)

 2. Vlad N. Says:

  New York…, New York…

 3. oana v. Says:

  unde mergi tu gabitza?! Hmmm?! DA mi-as schimba actualul loc de munca oricand in acelasi oras (chiar daca mi-as regreta seful mai mult ca tine poate) si DA m-as reloca fara nici un regret. BANII conteaza;restul se fac de la 0. Bafta! Si l-as lasa si pe adi acasa in caz de relocare si ne-am vedea doar in weekend!

 4. G. Predescu Says:

  Nicaieri.Era o discutie…si cum nu am mai scris de 5 zile m-am gandit ca e un subiect :)

 5. Relocatu" Says:

  Stiai ca director de imagine a hotelului Burge All Arab din Dubai este o ramanca.Cind s-a “relocat” avea 24 ani …acu o avea vreo 28…s-a relocat si i-a prins bine.Dar cum si unde sa te “relochezi” in Romania?….? Relocarea, sa-ti mearga bine este numai dincolo de granitele Romaniei si chiar ale Europei. Lucrez aici cu canadieni si-i intreb despre criza economica..a fost ceva dar nu s-a prea simtit..a trecut deja…la noi nici nu a ajuns in etapa de maxim.
  Eu din cite stii m-am “relocat” in decembrie 2000 si de atunci numai “relocat” sint si ma “relochez” in fiecare an…si nu i-a fost nimanui rau care a depins de mine…Dubai,Abu Dhabi…Canada sint locuri de relocare in turism…

Comenteaza si tu