RSS

Numarul turistilor straini — in scadere

Articol preluat din ziuadecj.ro :
” Numărul de turişti străini care au ajuns în Cluj în prima jumătate a anului a scăzut cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor statistice.
Operatorii locali pun cifra pe seama turismului fără facturi, aşa că scăderea reală ar fi de aproximativ 10%.în perioada 1.01 – 30.06 2009, unităţile de turism în funcţiune au oferit 2.789 camere, cu 6278 de locuri. în judeţ au fost cazaţi 142.687 turişti, din care 22.403 turişti străini (reprezentând 15,7% din totalul turiştilor), potrivit datelor Direcţiei Regionale de Statistică (DRS). Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, numărul turiştilor străini a scăzut cu 31,8 %.
“Şi clienţii străini s-au reorientat şi aleg tot mai mult să se cazeze în vile şi pensiuni, unde se solicită mai puţin facturi fiscale. Necesităţile de cazare, şi în ceea ce priveşte turiştii străini, nu au scăzut cu mai mult de 10%”, arată Gabriel Predescu, managerul hotelului Athos şi reprezentant al Asociaţiei Hotelierilor Clujeni.
Potrivit DRS, cei mai mulţi turişti străini provin din Ungaria (3890), Italia (3057), Germania (2859), Franţa (1433) şi Anglia (1293). Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna iunie 2009 a fost de 25,2%, cu 11,1% mai mic faţă de luna iunie 2008″

Imi cer scuze colegilor care practica aceste metode dar este adevarat si nu trebuie sa ne plangem chiar in halul asta ca “vai Doamne ce a scazut”. Da a scazut…dar nu atat de mult! 31% . Reorientarea joaca un rol foarte important!
Nu aprob astfel de practici dar nici nu le dezaprob in aceste conditii economice si in sustinerea egala cu 0 pe care o avem noi hotelierii in Cluj Napoca.
Perceptia gresita a autoritatilor si a celor din afara conform careia hotelierii sunt niste oameni plini de bani si fara griji este total eronata! Taxele, impozitele, creditele, salariile, toate celelalte cheltuieli ne fac, pe aceste timpuri, sa nu dormin chiar linistiti noaptea…
Voi scrie despre ce ar insemna daca toti hotelierii, la numarul de angajati pe care il avem acum, am concedia 20% din personal. Cu siguranta vom fi luati in serios!

, , ,

2 Comentarii pentru acest post

  1. Geologul Says:

    Sincer, in perioada asta nu cred ca mai e cineva plin de bani si fara griji (doar aia care-si mai trag de la bugetul statului niste milioane :) ).

  2. Gabriela Says:

    E al nu stiu catelea an cu scadere a numarului de turisti, asa ca, atunci cand vom vedea o imbunatatire, ne vom umfla in pene, uitand de la ce am pornit sau la ce ne raportam.

Comenteaza si tu