RSS

NERVOS

Tue, May 18, 2010

National, prima pagina

Am stat sa ma gandesc daca subiectul sa il dezbat putin aici sau pe blogul celalalt unde pot sa injur. Si pana la urma avand in vedere ca blogul asta e mai citit, aprox +800 vizitatori unici/articol, si ca majoritatea sunt din breasla, agenti economici erc am decis sa postez aici.
Am mai spus si o sa mai spun faptul ca am o afinitate pentru “portocalii”. Dar asta nu m-a impiedicat niciodata, sa critic fie aici fie pe la emisiuni sau interviuri. Si nici nu o sa ma impiedice prea curand (sper:) )
Ieri, Ministrul Finantelor se plangea de mama focului de faptul ca tara sufera, in principal, datorita contrabandei cu tigari, contrabandei cu usturoi (!) si evaziunii fiscale.
1) contrabanda cu tigari….stiu ce e, credeti-ma ca o cunosc (cunosteam) foarte indeaproape. Un mare fas. Si pe langa ca e un mare fas, marii beneficiari ai contrabandei cu tigari sunt niste supersmecheri, de obicei parlamentari, senatori, generali, militieni si asa mai departe. Nu sunt aia care ii vedeti pe la televizor, tigani fara dinti, smenari cu lanturi groase…nu! Spuma e in alta parte! Si e la ei! Iar valoarea contrabandei cu tigari…sa fim seriosi!Eradicarea contrabandei cu tigari va scoate RO din criza?! Nu prea cred.
2) contrabanda cu usturoi…asta mi se pare monumentala! Cu usturoi din China. Habar nu am ce si cum functioneaza dar mi se pare extrem de hilar ca Ministrul Finantelor sa se planga de contrabanda cu usturoi! Bai frate… alta treaba nu ai?! Si iarasi intreb….ce valoare are aceasta piata a contrabandei cu usturoi?!Am ras si dupa aia mi-am dat seama ca nu e nimic de ras…e de plans. Groaznic
3) evaziune fiscala. Pai voi ati creat evaziunea fiscala, voi ati intretinut evaziunea fiscala! Si ceea ce e si mai grav! Voi o incurajati! Marind inpozitele nu faceti altceva decat sa incurajati evaziunea fiscala. E demonstrat faptul ca impozitele mari cresc evaziunea fiscala (si lasa presiunea doar pe umerii unora) si ca impozitele mici MARESC PLAJA DE IMPOZITARE! Cine sunt oare cei mai mari beneficiari de evaziuni fiscale si de returnari de TVA?! Oare nu tot oamenii implicati in politica?! Oare nu sunteti tot voi pe acolo?!
Niste jeguri! Monumental!
Parca dl. Ministru ne ruga efectiv sa nu mai facem evaziune fiscala! Imi si imaginez “va rog eu, va rugam noi, astia de la putere, va rugam noi politicienii, va roaga dl prim ministru, va roaga dl presedinte, NU MAI FACETI EVAZIUNE FISCALA”. Bai bagh guristilor, bagh nesimtitilor, poporul asta roman nu va roaga de 20 de ani “NU MAI FURATI” ?! De 20 de ani o tara intreaga a stat si sta in genunchi implorand “NU MAI FURATI”. Faceti patinoare de milioane de euro in total, faceti sali de sport in comune cu 3 tineri…si voi strigati “HOTII”?!?!?
Cred ca ar fi mult mai bine daca tot politicul si oamenii de langa politic nu ar mai fura, nu ar mai face contracte oneroase si pe comisioane babane, si multe altele. Ar fi ceva miliarde economisite.
Sunt scarbit…rau.

2 Comentarii pentru acest post

  1. Vlad N. Says:

    Romanescul ‘Doamne feri d mai rau’ p kre il urasc atat d mult… Numai eu simt k ne km fuge gheata de sub picioare?, n skpa Romania printre degete, si asta in conditiile in kre am renuntat d ceva vreme la privitul la stiri si la toate televiziunile si emisiunile politice (inclusiv ‘apropo tv’ kre a km luat-o razna)

  2. Vlad N. Says:

    Inseamna k-i bai mare daca incep si Ministrii sa se planga k fura altii mai mult k ei :))

1 Trackbacks pentru acest post

  1. De ce?! De ce…vreti sa ne omorati?! Says:

    […] Aici un articol mai vechi pe aceeasi tema cu un link catre un alt articol din presa Aici, apropo de evaziune fiscalaL HOTII striga HOTII Am o senzatie stranie…parca tara asta, noi in general, mediul privat, ne tot chinuim sa traim […]

Comenteaza si tu