RSS

Miroase…a smen si..a amatorism

Sat, Apr 11, 2009

National, prima pagina

Sunt din ce in ce mai sceptic si mai pesimist.
Ce fain se plimba Dna Udrea cu barca (d’aia naspa de lemn) in delta Neajlovului aseara la televizor si povestea de redescoperirea ei si promovare.Ma bucur ca dupa ani si ani de sapaturi arheologice de mare anvergura s-a redescoperit delta Neajlovului, de mult pierduta in neamtul vremurilor. Bai specilistilor in turism ai ministerului turismului…delta aia e acolo de o vesnicie si unii din noi stiam de ea!Asa cum stim si de alte comori pe care voi, fiind niste ingineri/doctori/vanzatori care se dau mari specialisti de turism, abia acum le descoperiti.
Fara nici cea mai mica urma de umor apreciez in schimb la maxim departamentul de marketing al Ministrului Turismului.Al ministrului si nu al ministerului. Frumos: iesi pe sticla in barca de lemn, da comunicate de presa la zile pentru transparenta, plimba-te si asigura-te ca o sa te vada televiziunile, imbraca-te asa, vorbeste asa. Misto.Ca la carte.
Dar…Ministerul Turismului da un comunicat pe care puteti sa il cititi aici si se refera la anularea/prelungirea procedurii de achizitionare a brandului turistic al romaniei. Sincer mie imi suna a smen: caietul de sarcini fusese facut cu dedicatie dar IAA este o asociatie prea smechera si atat de puternica incat a exercitat presiunile necesare prelungirii termenului de executie de care toate agentiile internationale s-au plans.Asa ca Ministerul Turismului amana procedura. Si probabil vor modifica termenul de executie. Avand in vedere ca traiesc in Romania de 28 ani si cunosc mecanismele imi pute rau de de tot a smen. Dar comunicatul de presa exista, e frumos conceput si suntem informati ca procedura se va amana putin.
Mai e un comunicat disponibil aici si se refera la achizitionarea de autoturisme de catre Ministerul Turismului. Toate bune si frumoase. Sa isi cumpere oamenii masini ca au nevoie. Si stiu ce munca grea au inspectorii teritoriali; chiar au nevoie de masini proprii. Nu vreau sa fiu atat de rau si sa zic ca pe criza asta si pe atatea restructurari bugetare trenul ar fi o solutie; asta as zice daca chiar as fi rau de tot. Dar merita masini si sunt necesare. De vazut cum decurge licitatia.
Dar comunicatul e formulat in asa masura incat nu este practic un comunicat ci mai mult o justificare. Parca ar da explicatii de ce cumpara masini si pentru cine si de ce, si cum mergeau inspectorii teritoriali cu masiniile proprii pe teren etc. Sunt curios cui se justifica in halul asta. Si comunicatul fulmineaza cu faptul ca si ministrul ii trebuie masina si in ce mod :”În acest moment, ministrul utilizează un autoturism închiriat de la RAPPS. Facem precizarea că ministrul nu poate utiliza autoturismul propriu în interes de serviciu, conform protocolului impus de Serviciul de Protecţie şi Pază.” Tare justificarea?! Doamna Ministru nu poate merge cu autoturismul propriu, desi ar vrea, chiar insista, protocolul SPP nu permite.Ea ar vrea, sa vina cu masina proprie (ma intreb cu care din ele) dar nu o lasa SPP-ul.Pai eu as zice ca tocmai masina aia personala cu care ati veni la servici sa o donati in teritoriu si sa achizitionati cu una mai putin. Ce ziceti?! Inspectorii teritoriali nu sunt de acord sa mearga cu masinile proprii, dumneavostra vreti sa mergeti cu masina proprie; dati-o la un inspector teritorial! Daca tot simtiti nevoia sa faceti atata bine incat ne spuneti asta intr-un comunicat de presa in care aruncati apoi pisica pe SPP.
Sunt constient ca oricum simpla plimbare a Dnei Udrea cu barca in delta Neajlovului le-a dat cateva idei unei anumite categorii de turistii : “Uite bagh Gheo…avem unde merge mai aproape decat ne-am inchipuit la un peste si la un gratar! Ia niste beri d’alea la 2.5l si hai! E si curat acolo ca nu stie multa lume de ea”.O sa se murdareasca mai repede decat se asteapta cineva. E foarte accesibila si nu are nici o infrastructura pregatita. Mai intai puneti paznici si cosuri de gunoi ca in vara asta, frumoasa delta se va umple de pungi de mici, pet-uri si gunoaie.

, , , , , ,

Comenteaza si tu