RSS

Fuck you Romania

Wed, Sep 15, 2010

National, prima pagina

Am mai trait de vreo cateva ori acelasi sentiment…de disperare si de…nu gasesc cuvantul potrivit.
Criza ne-a lovit si ne-a nenorocit mult mai mult decat ne inchipuim, decat vedem sau auzim! Si sunt convins ca la iesirea din iarna va fi mai greu. Suntem praf, suntem la pamant, suntem disperati.
Nu ma plang ca o duc rau…sau nu ma mai plang…nu o duc nici bine, chiar nu o duc bine…e greu. Dar imi vine sa urlu, sa intru in pamant cand ii vad pe altii..
O sa avem nevoie la hotel de camerista. Si ma apuc eu azi de dimineata si pun anunt in ziar..asta se intampla pe la 8 dimineata…ceva de genul. Si anuntul spune ca “experienta nu e obligaorie” — asa am vrut eu sa pun anuntul. Pana la ora asta:14:37 am 19 CV-uri si am cel putin 12 telefone “de lamuri”.
De la stundente la master, la profesori de liceu/generala, la licentiati in geografie si turism, la cameriste si lucratori comerciali. De la 3 limbi straine la nivel avansat pana la abia limba romana…
Cum e posibil ca un profesor sa vrea sa se angajeze pe postul de camerista pe 700 lei?! Cum?! Pe studenti hai ca-i mai inteleg…si eu in timpul facultatii incarcam si descarcam apa borsec la sticla din tiruri “la mana” si primeam 20 lei/tir. Dar masteranzi?! Licentiati in geografie si turism?! Oameni cu studii superioare majore. Daca va arat ce calificari si de pregatiri are o pretendenta va inchinati!Si am fost “camerist”…am fost si portar, si “wellcomer”.
Ceva nu imi suna bine…masteranzi, licentiati, profesori, isi doresc postul de camerista pentru 700 lei…Mallurile isi platesc mai bine oamenii de la curatenie…
Cat imi vine sa imi bag picioarele in ea de tara! Si cat multumesc ca de bine de rau, am ce imi trebuie.
Si toti oamenii de mai sus, toti, isi doresc din tot sufletul acest job…indiferent ca pentru o perioada mai lunga sau mai scurta si-l doresc!

Si in toate astea primesc si un al tip de telefon: “care e programul?!e ok. care e salariul?! e sa zicem ok. unde e hotelul asta?! aaaaa.pai eu nu vin pana acolo! nu pot nu se merita!”

Iar prietenul Liviu scrie ceva in aceeasi tema aici

P.S. ora 17:32 am 36 de CV-uri…uimitor ce profesii/meserii/joburi au avut unii candidati..dureros.

, ,

2 Comentarii pentru acest post

 1. MONI Says:

  e chiar dureros. am trecut si noi prin experienta asta nu de mult (tot pentru postul de camerista).
  am fost si eu foarte uimita ca majoritatatea cv-urile pe care l-am primit erau de la fostele mele colege de facultate si chiar de master. e foarte trist, dar se pare ca in ziua de azi e mult mai important sa ai un job ( de orice natura ar fi el ) decat sa stai acasa si sa te uiti la diplome (niste simple harti care nu iti garanteaza nimic). EU MA CONSIDER O NOROCOASA SI O SA TIN CU DINTII DE POSTUL PE CARE IL OCUP MOMENTAN.

 2. kris Says:

  Buna!
  Am terminat si eu minunata facultatea de Geografie…dupa care m-am angajat la o agentie de turism cu prestigiu pt mirificul salar de 600 ron (asta in 2007/2008) dar plina de optimism!acesta m-a parasit dupa 3 luni cand am decis sa plec din tara ca sa lucrez la receptia unui hotel mic in Creta pt 900 de euro + cazare+masa + distractie mare si soare cat incape.de 3 veri cam asta fac…iarna am somaj de la bietii greci loviti si ei de criza :)) dar intre timp la insistentele familiei de a imi face o cariera in Ro mi-am cautat si aici de lucru.se pare ca experienta in afara tarii e un minus la interviuri mi se spune e mai bine sa continui in Grecia sa ma marit acolo sa uit de Ro!
  moni e de parere sa nu alegem orice job …dar in cazul in care nu suntem fii sau fiice de bani gata oare cum se presupune ca ar trebui sa supravietuim?
  ma uit in jurul meu prin Cj si lumea o duce atat de bine numai fitze si impresii la tot pasul ..afisare ostentativa de bunuri,generatia facebook via burbery imi provoaca greata! Romania mi se pare o foamete generala!!! treziti-va oameni!!!

Comenteaza si tu