RSS

Articol Ionut Somlea — Hotel Pax**

Mon, Aug 24, 2009

Local, prima pagina

Ionut Somlea scrie despre o problema mare pe care o are si anume “rechinii” din hotelarie. Pentru el aceasta problema este foarte grava intrucat il atinge direct si tare in gradul de ocupare. Personal cunosc problema desi el a incercat rezolvarea ei pe mai multe cai, nerezolvandu-se, sper ca impreuna cu AHC sa se rezolve aceasta situatie. Multam de articol

“In ultimii ani, noi hotelierii care beneficiem de o amplasare privilegiata, ne confruntam cu o problema destul de grava as zice eu, si anume “rechinii” care ne fura clientii “ziua in amiaza mare”. Se implinesc aproximativ 5 ani de cand un prieten , de altfel vecin , care are un magazin alimentar in zona hotelului, mi-a dat de stire de prezenta acestor “rechini”. In prima faza el era speriat si oarecum alarmat pentru siguranta magazinului lui, nestiind ce urmaresc acesti domni care se plimbau prin fata magazinului lui. Cu timpul a facut anumite cercetari si a aflat ca … de fapt ei urmareau turistii care intrau in hotel , sau cel putin care aveau degand sa intre in hotel.
Exista un oarecare dom’ Vasile , care are din cate am inteles 2 sau 3 vile in Gruia doar pentru inchiriat . Acest dom’ Vasile , are o tehnica de mare mafiot cand vine vorba de furat clientii, el ‘joaca’ pe mai multe fronturi, si anume: Isi parcheaza ‘rabla’ lui, un BMW seria 5 negru in apropierea hotelului , sta in masina si asteapta , in momentul in care cineva se apropie de intrarea hotelului, el face semne cu ‘faza lunga’ unei a 2-a persoane care abordeaza turistul.

Pana sa devin cunoscut in zona si eu am fost abordat de catre o doamna care are un apartament pe str. Horea si bineinteles de intotdeauna prezentul dom’ Vasile , acestia 2 cand m-au vazut iesind din hotelul pe care il conduc , pur si simplu au sarit pe mine cu tot felul de oferte de cazare la tarife mizere de 10-15 , maxim 20 lei/camera.

Dupa cum stim cu totii ne aflam intr-o lupta dura pentru a supravietui pe piata , mie personal intotdeauna mi-a placut concurenta pentru ca ma motiveaza sa fiu tot timpul printre primii, bineinteles la categoria de clasificare de 2 stele, dar nu pot accepta prezenta unor evazionisti care “ne tulbura apele” si bineinteles cinstit fiind m-am hotarat sa apelez la anumite organe de control pentru a-i verifica si pe ei la fel cum sunt verificat atat eu cat si colegii mei de breasla.
Bineinteles ca cel putin dom’ Vasile a iesit cu fata curata , chiar si in fata politiei.
Am mai scris un comentariu cu referire la acest aspect , respectiv la corectitudinea unor comisari de politie care verificau daca au fost cazati la noi … anumite persoane, la noi nu erau, si bineinteles le-am sugerat sa mai caute pentru ca mai sunt un hotel si o pensiune in zona si bineinteles acesti “pirati” care cazeaza ‘la greu’ fara nici o problema. Spre uimirea mea un comisar m-a intrebat: Cine dom’ Vasile ? Aaa , pai noi suntem prieteni cu dom’ Vasile, la el nu sunt cazati , stati linistit! (apropo de la acest domn stiu ca pe omul ala il cheama Vasile).

Pur si simplu sunt scarbit , prostit si oarecum dezamagit de felul cu altii pot face bani grei neducand grija zilei de maine, furand pe fata fara ca nimeni sa nu ia nici o masura. Traim intr-o lume nebuna, nebuna de tot.”

, ,

Comenteaza si tu