RSS

Same old same old

Turismul in Cluj Napoca devine o problema care e luata din ce in ce mai in serios de persa locala si culmea, spre placuta mea surprindere de autoritati. Mai jos un link…
Imi place la nebunie pietonala din Pta Muzeului–ce s-a realizat acolo. Parca esti in alta tara. Magazinele care sunt acolo, micile restaurante si magazine care vand inghetata “d’aia faina si buna”, meniuri faine si ieftine, kutocscolacs sau cum se scrie, turta dulce, magneti cu Cluj Napoca, oale de lut — totul in cel mai frumos si cu bun ghust amenajat - si altele te fac sa te simti in alta tara. Terasa de pe colt cu flori de camp pe mese, cu muzica clasica sau “oldies” cu servire ireprosabila, totul ma fac sa ma simt deconectat de cotidianul de asfalt si de monotonia care cuprinsese Clujul. Grupul de tineri care canta la chitara pe strada…incep sa simt.
Turistii, si mai ales cei straini insa sunt in scadere. Cand ii aveam aici, bineinteles pentru bussines, nu aveam ce sa le aratam sa isi spuna “da, Clujul merita vizitat si cu familia”. Acum sunt putini si in continua scadere datorita nivelul de investitii in Cluj care e si el in continua scadere.
Incepem sa avem din ce in ce mai mult ce arata. Am auzit ca autoritatile locale au prelungit orarul la diferite muzee (stiti problema cu sambata), la Turnul Croitorilor si altele. Foarte bine. Eu cred ca e deja timpul sa lucram la o strategie de promovare.
Ce avem?! Avem un aeroport care are niste zboruri extraordinare! Avem lowcosturi si nu numai care ne pot aduce mult din multe parti. Momentan cred ca mai mult plecam noi decat sa vina cineva (eu plec undeva la sf lui septembrie,inceputul lui actombrie la Pisa (si de acolo la Florenta) cu 78 lei dus-intors). Avem o impamantenire la nivel de tara de genul “frate trebuie sa vad Clujul–am auzit ca e superb si merita”. Din ce in ce mai mult devenim “orasul distractiilor”, avem intradevar niste cluburi extraordinare, niste “amusement” superb, avem. Avem pietonalele — Eroilor, Pta Muzeului si Potaisa — care sunt intradevar destul de spectaculoase, avem strazi superbe (Oglinda, Klein), cladiri. Si multe multe altele pe care le-am enumerat in articolele anterioare.
Urmeaza Champions League. Vor veni mii de turisti “targetati” pe acest eveniment. Eu cred ca daca facem ceea ce trebuie vor revini ca “turisti urbani” — vorba lui Mazare “distractie si fete frumoase”. Pai daca in Cluj nu sunt fete frumoase (si multe) nu stiu unde sunt. Si spre deosebire de alte orase nu sunt nici fitoase :) .
Presa scrie si atrage atentia. Ziua de Cluj, City News, mai rar Adevarul scriu de cateva ori pe samptaman. City news are rubrica speciala “Turism” si eu un articol interesant acum. Stiu ca Monitorul va incepe sa scrie si el despre turism.
Vineri imi vin niste colegi de liceu in Cluj. Am ce sa le arat pana duminica cand pleaca, am unde sa-i duc la distractie, totul e super OK.
La mai mare!

, , ,

1 Comentarii pentru acest post

  1. Adriana Says:

    Vreau sa va impartasesc cateva idei despre relansarea site-ului http://www.fly-go.ro , care a avut loc la inceputul lunii noiembrie 2010, unul dintre primele site-uri din Romania cu bilete de avion lowcost, dar si la companii traditionale, catre orice destinatie din lume.  
    Din acel moment  si pana astazi ofertele s-au diversificat, iar acum s-a ajuns la promovarea pachetelor turistice sezoniere (ski sau sejur), cat si a ofertelor permanente, diponibil pe tot parcursul anului (circuite), dar si programe sociale, programe pentru seniori.
    De acum, produsele disponibile nu sunt doar biletele de avion, ci si pachetele turistice, dar si asigurarile medicale sau rent-a-car.

Comenteaza si tu