In bucatarei cu manusi

Tu preferi sa vezi bucatarul tau-sau cel care iti pregateste masa- lucrand cu manusi sau fara ?!

Articolul acesta porneste de la faptul ca aseara tarziu in noapte m-am iritat. Primesc felicitari si laude pentru ce face Pizza Shop Ploiesti si pentru filmuletul postat pe Facebook. Multumesc mult si apreciez mai ales ca vin din partea unei persoane foarte dragi. Aceeasi persoana imi spune ca niste colege de birou carora le-a vorbit de ce facem noi, si cum, au zis ca frumos, ca le-a curs apa in gura de pofta “DAR VAI , bucatarul ala LUCREAZA FARA MANUSI”! Mi-am dat seama inca o data cat de mult indobitocesc si “educa” emisiunile de la TV sau fitele de cacat ale nu stiu care chef care inventeaza el gaura din gogoasa lucrand la televizor si in prezentari cu manusi. Anyway, ma irit, ii fac poze persoanei sa-i arat ce inseamna igiena dupa munca si in timpul muncii, cate aparate dozatoare de dezinfectant am si asa mai departe….

Azi am facut si un sondaj pe facebook intreband cum prefera si altii…din fericire am foarte multi prieteni bucatari mari , prieteni in industrie care mi-au raspuns atat public sondajului (toti au spus ca prefera fara manusi) cat si privat spunandu-mi ca isi educa clar personalul in subordine sa NU foloseasca manusile sau cand sa le foloseasca si cum.

Specialistii, cei care se respecta lucreaza fara manusi!

Lasand de-o parte fitele de cacat ale unui chef la tv care lucreaza cu manusi negre ca e mai fancy, sau albastre, si vanzand gospodinele la emisiune, la prezentare apoi emit idei de mari cunoscatoare sa va zic un lucru: manusile sunt pentur lucruri murdare! Nu iti pui manusi in maini daca nu consideri ca ce faci acolo e murdar!!! Iti e scarba… Dar

Sunt cateva situatii in care si marii Chefi folosesc manusile si nu de fite ci din dorinta de a economisi timp si de a lucra conform: sa spunem ca ai de facut un plating compus si din peste si altceva. Un mare chef procedeaza in felul urmator: se spala pe maini, isi pune masusile (obligatoriu powder free – sa va mai invat ceva, un secret ) dupa care monteaza ce e anterior pestelui (cu manusi) apoi pestele (cu manusi) dupa care isi da manusile jos (deci arunca mirosul) si monteaza restul. Cand sunt mixturi de mirosuri, arome puternice ce trebuie puse cu mana, atunci se folosesc manusile. In rest. NU.

Bucatarii incepatori si fitosii folosesc manusile fara sa stie de ce! De fapt ei folosesc manusile pentru a se proteja pe ei nicidecum preparatul tau! Nu o data am vazut bucatar care lucra cu manusile mai murdare ca orice mana …mana o mai speli, simti una alta…te deranjeaza jegul…pe manusa nu.

Un bucatar care va lucra cu manusa, va fi aproape mereu mai murdar, mai infect si mai insalubru ca unul care lucreaza cu mana curata goala. Indiferent de cate ori schimba manusile. Va uita. Mana o simti ca e murdara, ca ceva nu e ok…manusa nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *