Unde mergem de Paste?

Probabil ca am imbatranit…si am si niste fixuri ale mere dar eu unul anul asta cred ca o sa merg la o Manastire sau o sa stau acasa sarbatorind in cel mai crestineste mod.

Din fixurile mele : nu merg de 1 Mai, 01 Decembrie, 24 Ianuarie,   Rusalii, 15 August, Paste, Craciun — adica sarbatori pur romanesti sau cu caracter religios si traditii romanesti puternice- nu merg nicaieri in afara de Romania! De sarbatorile nationale, de cele in care tara noastra e legata strans de traditie nu merg in Bulgaria, Ungaria, Turcia sau altele. De Revelion m-as duce sa fac in strada la New York, Rio , Venetia si inca cateva…mi s-ar parea straniu sa merg de 01 Decembrie sa sarbatoresc in alta tara! Sau 24 Ianuarie…apropo de asta am avut norocul sa fiu de un 4 iulie in SUA. O sa va povestesc. Acolo nu exista nici macar scanteia de idee de a petrece acea zi in alta parte decat SUA.

Am multi prieteni pe care nu-i condam si ii inteleg (desi le mai tin asa prelegeri) care cum prind o zi d’asta – un weekend prelungit – hop top la Bulgari, la Turci , un city brake prin UE, un Aqua pe la unguri…si ei au un argument pe care foarte greu il bati cu “patriotismul” si “nationalismul” cand in ultimul timp si nu numai tara asta, elemente definitorii, totul te imping sa o parasesti, sa te doara in cur de ce se intampla….”pai bani Nini- unde pana mea sa merg ma? In Bulgaria/Ungaria platesc pe 3 nopti cu transport si mese si amuzament cat platesc aici 1 zi. Stii ce servicii au aia acolo? Ce calitate la tot? Sa merg aici sa ma jefuiasca in MM, in Bucovina, oriunde? La Aqua in Ungaria e peste tot ce e in RO ca si distractie, iar ca preturi nu iti mai zic…iau wizz si vruuum”

Nu ai cum sa-i condamni mai ales cand din interior stii multe chestii…au dreptate. Ajungi mai repede si mai bine si mai ieftin si mai confortabil la Unguri-Bulgari-Turci decat la Oradea, Caciulata, Orastie, Brasov si pe unde or mai fii Aqua …mananci mai bine, mai ieftin si mai autentic uneori afara decat in tara….nu te jefuieste nimeni cu serviciile, preturile…

Eu unul o sa alef fie intre Manastire fie acasa . Nu imi permit nici MM si nici Bucovina – iar de mers la Roma sau Paris unde e misto si mai ieftin, nu prea imi arde de Paste….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *