Cartonas rosu pentru turismul romanesc de la Germania

Îl citesc cu pofta si admiratie pe Liviu Iancu. Am avut plăcerea să schimbăm câteva gânduri atât formal cat și informal acum ceva timp și ne-am auzit de câteva ori la telefon. Îl consider cel mai bun “reporter/ziarist” de turism din România ever. Îl găsiți pe profit.ro

Nemții si-au dat seama ca e mai ieftin și mai bine sa mergi în Caraibe, Mauritius sau Maldive decât să mergi în România. După ce TUI si Neckerman (Thomas Cook) au scos România din cataloagele lor și ultima MARE atenție “vanzatoare”de pachete mari a scos Romania din catalog. România ca destinație turistica nu mai exista pentru Germania. Motivele: preturile exagerate la hoteluri, infrastructura proasta .

Glumind…si din păcate chiar am cativa în minte care asta ar spune la modul serios! Pai bai săracilor de nemți care sunteți voi săraci și nu aveti bani sa dati +100€/noapte în Poiana Brașov, la mare, în Deltă! Bai săracilor care nu aveti bani sa mâncați la restaurant în Cluj, București, și să fiți jefuiti de patroni si de chelneri! Mergeti bai săracilor în Paris, Roma, Barcelona, mergeti bai săracilor în Veneția ca e mai ieftin! Mâncati bai săracilor la Bruxelles, în State,  la Napoli ca e mai ieftin acolo bai săracilor dacă la Românica nu va permiteți!

Eu o zic de mult timp, de cativa ani buni, daca caut putin va si spun exact dar +5 ani , ca Romania, turismul romanesc nu mai concureaza cu vecinul de statiune, de judet etc ci concureaza cu alte tari. Atata timp cat o noapte la Venetia e mai ieftina ca in Poiana, Valea Prahovei, etc si etc , cat la noi o sa stai 2 ore in coloana, lucrurile nu se pot indrepta decat in directia asta: scosi de pe harta turismului .

P.S. Germania este cel mai mare consumator de turims european! Germania este cea mai mare consumatoare de turism romanesc…curand o sa zicem a fost.

Articolul lui Liviu aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *