Gestionarea numerelor critice – serie de 3 articole

Urmeaza o serie de 3 articole in care voi incerca sa explic cat mai pe scurt ce sunt aceste cifre/numere critice, cum se calculeaza si importanta lor. Ca sursa de inspiratie pe langa propria experienta sunt niste articole din presa specialitate, sursa pe care nu o stiu exact — cand gasesc ceva interesant imi salvez cu un copy paste in propriile documente.

1 Prime Cost pe romaneste, desi se foloseste mai des limba engleza Costul Prim
2 2 Break-Even Sales, idem 1, pragul vanzarilor de rentabilitate
3 Cash Flow, evident ce e cash flow

In acest articol, scurt, ne ocupam de 1.
Prime Cost – reprezinta costul vânzărilor ( produse alimentare și băuturi ),toate costurile legate de salarizare , (inclusiv salarii brute ale managementului) a personalului și impozitele pe salarii , beneficii și compensațiile lucrătorilor .

Pentru a fi profitabil , prețul de cost , de obicei, trebuie să fie în intervalul de 60 la suta la 65 la suta din totalul vânzărilor într-un restaurant cu servicii complete și de 55 la suta la 60 la suta din vanzarile intr-un restaurant , serviciu rapid . Odata ce acestea depășesc aceste praguri , devine din ce în ce mai dificil să se facă un profit.

Continuare in articolul ……..

Revin cu precizarea: pentru abonare articole, va rog mail cu “abonare” la predescu.ng@gmail.com . Voi trimite un “spam” cu “articol nou” ori de care ori scriu pe blog. Multam de intelegere, nu functioneaza abonarea automata 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *