Revin la resursa umana bine pregatita in HORECA

Cota gradului mediu de ocupare a ajuns in Cluj, raportat de catre INS, la 22%…Groaznic vere! Groaznic. Dar sunt hoteluri care sunt la 50%-60% si pe acolo..stiu 100% de grade de genul 60%, nu din ziare si prostii….inseamna ca sunt o gramada sub 22%. Cum supravietuiti?
Stiu patroni de hoteluri care sunt la 50% si isi omoara directorii si managerii ca nu indeplinesc target-urile de anul trecut. Acei manageri ar trebui premiati! Stiu patroni pentru care managerii ar sari si in foc iar patronii ii acuza ca iau spaga…
Am spus si o sa o spun la infinit : angajati oameni competenti! Asta spune si dl Poienaru in toate interviurile si interventiile sale…angajati oameni care din condusul hotelurilor si al restaurantelor au trait si traiesc care din asta isi castiga o paine. Nu aveti nici o sansa daca nu angajati oameni profesionisti. Unul care conduce un hotel doar din dorinta de a conduce un hotel, fara pasiune, fara necesitate, fara dragoste nu e bun. Patronatul nu stie sa le conduca si nici nu ar trebui. Nimeni nu le stie si nu le poate stii pe toate. Daca cineva crede ca stie cum se conduce un hotel nu inseamna neaparat ca si poate. Daca ai prieteni care conduc hoteluri nu inseamna ca tu poti!
Cunosc o gramada de oameni capabili dar care nu au o sansa si nici macar nu sunt lasati sa demonstreze ce pot…din cauza ca patronatele prefera sa angajeze un cunoscut sau un “e simplu, stiu, ma pricep” decat sa angajeze un profesionist. Stiu: un profesionist costa mai mult decat un “am habar” dar credeti-ma ca merita! Dati-le o sansa sa vedeti!
In alta ordine de idei, la Irish&Music Pub serveau pui expirati si cu gunoiul depozitat la intrare! Amenda de 20000lei mi se pare blanda! I-as da administratorului/directorului amenda+o luna de puscarie la Gherla cu “violentii”. Daca venea magh mata sa manance acolo?! Tot pui expirati ii dadeai?! Am mancat zielele astea acolo si te-as scuipa pe strada jegule daca te-as cunoaste! Din cauza voastra nu mananca lumea la restaurant. Seriti-ar cineva peste stricat sa vezi ce fain e!! O sa dai vina pe bucatar?! Nu cred ca el e vinovat ci tu care il obligi la plus si il incurajezi la recuperari si refolosiri! Daca copiii tai ar manca acolo ti-ar conveni?!

2 Replies to “Revin la resursa umana bine pregatita in HORECA”

  1. Exagereaza un pic si Mircea Radu asta d la OPC, k asa crede el k pare telegenic, k doar nu t vezi toata ziua p prima pagina si ecrane. Intr-adevar pare dezolanta bucataria de acolo pentru ca nu au fost facute investitiile necesare pentru a o aduce la un minim de standarde (adik zona de debarasare e deplorabila si pt un han din evul mediu), dar povestile care s-au vehiculat prin presa cu lacatul pe usa si cea cu pulpele expirate nu-s adevarate. In schimb, au gasit o cutie de lapte in frigiderul de carne :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *