Sunt rau, sunt prost, gresesc! Dar ma reprezint pe mine si o fac pe BANII MEI!! Punctul de informare turistica Cluj

Am primit un comentariu pertinent zic eu la un articol scris mai de mult despre Punctul de Informare Turistica al Municipiului Cluj Napoca. Atat articolul cat si comentariul sunt disponibile aici. Si asa la primul search am mai gasit un articol despre imensul profesionalism al angajatilor Punctului de Informare Turistica Cluj disponibil aici.
Doresc sa raspund public (adica aici) 🙂 pertinent si punctual comentariului domnisoarei/doamnei Gabriela. Nu stiu daca este sau nu angajata a punctului de informare turistica al municipiului Cluj Napoca dar banuiesc. Indiferent daca este sau nu, nu are importanta.
Hotelul pe care il conduc este in primele trei hoteluri ca si grad de ocupare in municipiul Cluj Napoca. Toate punctele forte si slabe ale hotelului sunt bine cunoscute atat de mine ca director cat si de proprietari. Faceam mai de mult o descriere pe care o citez exact: ” Ne mandrim astfel in momentul de fata cu faptul ca suntem in primele 3 hoteluri ca si grad de ocupare din Cluj Napoca, cu o rata de evenimente de 2,9/saptamana si cu o rata de retentie de peste 90%.” Dar cel mai important lucru pe care doresc sa il subliniez stimata doamna/domnisoara Gabriela nu este faptul ca desi nu avem site in engleza suntem printre cei mai buni ci, de fapt, doresc sa va subliniez faptul ca noi SUNTEM PRIVATI! In timp ce angajatii punctului de informare turistica sunt platiti tocmai din BANII NOSTRII. Eu pot sa gresec, sa fac ce vreau eu ca o fac pe banii mei (ai firmei–care accepta sau nu, ma penalizeaza sau etc). Eu ma reprezint pe mine! Angajatii punctului de informare turistica sunt niste inutili absoluti in momentul de fata care reprezinta Municipiul Cluj Napoca! Punctul de informare turistica nu se face pe el ca entitate de rusine! Face un municipiu intreg! Mie mi-a fost rusine cand am fost la targul de turism de la Bucuresti am vazut cum s-au organizat standul si manifestarile! Mie imi spuneau mari prestatori de turism din tara ca e cel mai slab stand din targ! In timp ce dupa targ presa a scris ca a fost un stand extraordinar! Stim cu totii de ce si cum a scris presa! In fond a fost un jeg care mai bine nu se facea!Cand punctul de informare turistica face greseli, le face in numele Municipiului Cluj Napoca! Eu le fac in numele meu! Punctul de informare turistica este platit de mine si de colegii mei de breasla care platim taxa hoteliera de 5% pe nimic! Pe “strazi” ca sa citez pe cineva.Strazile se fac din alti bani…
Faptul ca eu nu am site in engleza…e la atitudinea mea si a clientilor mei sa ma penalizeze. E pe banii societatii la care lucrez care ia sau nu masurile ce se impun. Sunt in acelasi timp constient ca e o greseala dar cu toate ca nu avem site in engleza suntem printre cei mai buni. Avem in engleza targetat pe booking, hotel.de, hrs –lucruri de care voi nu ati auzit. Nu asta e esenta!
Punctul de informare turistica al municipiului Cluj este un lucru facut dupa ureche este amatorism! Atata timp cat nu se poate iesi din acest punct cu informatii utile si reale, trasee turistice bine facute acest punct cheltuie banii mei si al colegilor de breasla degeaba! Angajarile la punctul de informare, conducerea, totul au fost facute asa cum au fost facute; experienta -1, cunostinte -10 etc. Angajatii de acolo nu ar putea fi nici macar cameriste intr-un hotel! Le trebuie calificare!! Ca sa lucrezi in agentie de turism iti trebuie calificare! La punctul de informare turistica iti trebuie pile! Sunt deja scarbit! Pe banii mei si nu pot vomita!
Nu inteleg comentariul cu nu am vrut sa vindem nu stiu ce…hai sa va explic si asta sa intelegeti. Nu o sa vand si nu o sa promovez niciodata nimic ce mi se baga pe gat (decat daca este un ordin de la patronat–orice ordin incerc sa il execut cat mai bine). Nu o sa vand si nu o sa promovez niciodata lucruri facute neprofesionist, in graba, incomplete, inutile! Nu o sa vand niciodata in turism lucruri facute comercial doar ca sa iasa bani distribuitorului! Trebuie sa-i fie utile turistului! Cred totusi ca stiu exact la ce va referiti si criteriile mele de mai sus (toate insumate) va dau raspunsul la intrebarea “de ce nu ati vrut sa vindeti/promovati?!”. Nu o sa dau nici un leu pe harti facute de unii si de altii atata timp cat le am gratis sau prin diferite forme de barter! Eu promovez Cluj si Romania! Avem harti; gratuite! Avem un singur ghid de Cluj, cel pe care eu (sunt si ghid profesionit) l-am considerat cel mai bun. Fara adaos comercial! Avem magneti cu orasul Cluj Napoca — iarasi aceia pe care eu si proprietaratul i-am considerat cei mai buni! Si mai facem un lucru…pont 🙂 … de multe ori, cumpar, sau iau pe deviz diferite lucruri unicat/speciale pentru anumite evenimente sau grupuri! Care sa le aduca aminte de Cluj si de Romania!Si dau un exemplu clar: un grup a primit (contra cost e drept) editia limitata (cu absolut tot ce presupune — gust, certificat, ambalaj) de Tuica Zetea! Aia de se fac o data la nu stiu cati ani doar 500 de sticle; 40 si ceva le-au avut ei! Spectaculos! Aia stiu turistii mei si ai colegilor mei de breasla! Habar nu au ca exista punctul de informare! Si cand afla si calca pragul lui, regreta!
Stiu ca acest punct de vedere vis-a-vis de punctul de informare turistica al municipiului Cluj Napoca imi este impartasit de majoritatea hotelierilor din Cluj! Stiu ca si punctul de informare stie acest lucru! Ar trebui sa dea de gandit!

One Reply to “Sunt rau, sunt prost, gresesc! Dar ma reprezint pe mine si o fac pe BANII MEI!! Punctul de informare turistica Cluj”

  1. Sunt intrutotul deacord. Tot respectul! Ar trebui facut curatenie, dar tare ma tem ca nu ar mai ramane nimic curat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *