Taxa hotelieră ar putea fi 2% din valoarea unei nopți de cazare

V-am spus ca Mary e tare…a luat premiul pentru fotogenie si locul II la Miss Universe Romania 2009.Singura concurenta cu 2 premii; pacat ca nu e si cel mare dar avand in vedere ca are 2 premii…Mary rules.
Multumesc tuturor celor care si-au manifestat dorinta de a-l ajuta pe domnul prezentat in articolul de aici. Avem fructe, mancare sucuri si un plic care creste in fiecare zi. Chiar nu credeam ca atata lume o sa reactioneze. Oricum pentru cei ce doresc sa se implice stiti cum sa dati de mine.

Am citit azi ceva extraordinar…Antena 3 preia de la mediafax o stire conform careia taxa hotelieră ar putea fi 2% din valoarea unei nopți de cazare!. Intreaga stire disponibila aici.
Noul proiect de lege al MT are aceasta noua prevedere conform careia se va stabili aceasta cota unica pe tara de 2%. Ar fi ceva extraordinar mai ales pentru noi care platim 5% in momentul asta…Ceeace e si mai imbucurator este o alta prevedere a acestui proiect de lege si anume: “Potrivit proiectului de lege, veniturile obținute de consiliile locale din taxa hotelieră sunt destinate exclusiv dezvoltării și promovării turismului pe plan local și pentru finanțarea proiectelor de reabilitare a infrastructurii turistice, mai puțin pentru infrastructura de transport, a cărei responsabilitate revine Ministerului Transporturilor.” La Cluj Napoca, la nivelul anului 2008 s-au varsat in conturile administratiei locale peste 1 milion euro din aceasta taxa.In afara de salariile celor de la Punctul de informare turistica nu stiu daca s-a reintors in turismul clujean 1 leu. Dl viceprimar la ora aceea si actualul primar raspundea in 2008, in cadrul unei intalniri cu mai multi reprezentati ai turismului clujean, foarte iritat de intrebare, flegmatic si raspicat “taxa de 5% colectata de primarie a fost folosita la a repara drumurile”.Gresit. Reparatia drumurilor e alta Marie cu alta palarie.Dar putea sa ne raspunda cum dorea dansul; si poate in continuare. Personal, cand o sa se adopte noua lege, daca va contine aceasta prevedere si nu voi observa o imbunatatire a cheltuirii taxei hoteliere si o transparenta de 100% voi actiona Primaria in judecata–doar asa de distractie. Sper ca AHC sa creasca si creasca si sa poata pune presiune pe autoritatile locale clujene care sincer sa fiu, de cand este dl Apostu primar a facut mai multe pentru turismul clujean decat pe timpul dlui Boc. Dar se pot face mult mai multe cu aceeasi bani. Trebuie doar sa fim lasati (AHC) sa dam sfaturi si sa ajutam.

Pana atunci nu pot fi decat mai mult decat bucuros de acest proiect de lege in ceeace priveste aceste 2 prevederi. Il voi analiza in detaliu pentru un articol mai amplu.Momentan sunt bucuros.

One Reply to “Taxa hotelieră ar putea fi 2% din valoarea unei nopți de cazare”

  1. Legat de taxa hoteliera eu am dat in judecata Consiliul Local si am cistiga procesul si nu mai platesc taxa hoteliera.

    Curios este ca in COnstanta HCLM ul ce reglementeaza aceasta taxa prevede colectarea taxei doar pentru Hoteluri de la 1 la 5 stele, nici o vorba de restul structurilor de cazare turistica.

    In plus pentru Constanta se solicita taxa hoteliera la total factura iar pentru Mamaia (`perla litoralului romanesc`) doar pentru prima noapte de cazare.

    Cum ati spus si dumneavoastra banii incasati se cheltuiesc probabil in campaniile electorale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *