Land of choice

Fiti atenti aici melodie!
Chiar nu stiu ce sa scriu…e jenant.E grav

Cineva scrie pe aceasta tema, pe un alt blog:
“Iata cum stau faptele:
1. Diletantii din Ministerul Turismului nu au fost capabili sa informeze publicul si presa ca “land of choice” nu este sloganul campaniei si ca acesta este doar un vers cool, urmand ca sloganul legat de brand sa fie definitivat in curand.
2. Diletantii din presa nu au fost capabili sa priceapa ca acesta nu este sloganul. De fapt, banuiesc ca nici nu si-au pus problema sa citeasca niste documente oficiale, sa faca interviuri cu creatorii programului de imagine al turismului sau sa se documenteze minimal inainte de a polua spatiul media cu titluri “land of choice – noul slogan al turismului” (un search pe google te poate inspaimanta).
3. “Land of choice” a fost un slogan standard folosit in turism. Trebuie subliniat – A FOST – folosit in turismul international in anii ‘80, odata cu boom-ul turismului asiatic. In prezent este considerat anacronic, depasit, nici un operator decent din turismul european nu il mai foloseste.
4. Ca fapt divers, “Land of choice” a fost o sintagma folosita si in turismul bulgar, atunci cand acesta s-a relansat la inceputul anilor 2000. Nu era sloganul lor, dar imi amintesc bannerele si posterele din Veliko Tarnovo si Varna de acum cativa ani.
5. Moga este binecunoscut ca fiind un tip care ciupeste si combina de pe unde apuca. Faptul ca el a cules “land of choice” nu trebuie sa ne mire (nu m-as mira sa fi cules sloganul de pe vreun pliant bulgaresc sau din amintirile sale de pe litoralul bulgaresc). Mai mult ma sperie diletantismul celor care i-au validat versurile (”specialistii” PR din Minister). Faptul ca nu au sanctionat sintagma spune ca:
– ori sunt inculti in turism, si la prima intalnire a sintagmei li s-a parut super cool
– ori au trecut cu vederea neconsiderand importante versurile imnului turistic
6. Romania si Bulgaria nu sunt singurele tari unde acest slogan anacronic se foloseste. Iata ca si in alt stat postcomunist, dar cu turism incomparabil mai bun ca la noi, Croatia, il foloseste. In cativa ani, poate vedem si un poster ucrainean “the land of choice” de ce nu.”

Punctele 3 si 4 extrem de adevarate.

4 Replies to “Land of choice”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *